Permanente make up

Bij Salon Uniek kunt u terecht voor Permanente Make-Up (afgekort ook wel PMU genoemd) voor uw wenkbrauwen en eyeliner bij één van onze PMU specialiste.

 

Cindy:

Met succes heeft Cindy haar opleiding bij Irma Hulscher als PMU specialiste afgerond. Cindy behandeld zowel eyeliner als wenkbrauwen in alle vormen en maten. Samen met u kijkt Cindy naar uw wensen, de vorm van uw ogen en wenkbrauwen. U krijgt een passend advies.

 

Ilse:

Bij Ilse kunt u terecht voor Ombré powder brows. Dit is de nieuwste trend op het gebied van (semi) permanente make-up voor wenkbrauwen. Door kleine puntjes (pixels) op te bouwen in uw huid krijgt u een zacht poeder effect wat lijkt alsof u uw wenkbrauwen heeft ingekleurd met wenkbrauwpoeder. Door het Ombré effect wordt de aanzet boven je neus lichter gepigmenteerd en donkerder naar de staart van de wenkbrauwen. Dit geneest op een hele natuurlijke wijze. Uiteraard zijn alle wensen bespreekbaar en zullen we bij een intake doornemen.

 

Werkwijze:

Voor de eerste behandeling plannen we eerst een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek worden wensen over kleur, vorm en techniek besproken en worden de voorzorgsmaatregelen doorgenomen. Mocht u (minder) zichtbare oude PMU hebben dan wordt dit beoordeeld. Het kan soms zijn dat we u doorsturen om eerst te laseren als de oude PMU nog te zichtbaar is.

Na de intake plannen we de eerste behandeling in, nieuwe behandelingen worden gedaan in twee sessies, de tweede sessie is 6-8 weken na de eerste behandeling. Soms kan er een derde behandeling nodig zijn. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje voor laagje pigment op te bouwen.

Na de eerste behandeling is de kleur donker en intensief. Dit zal de weken na de behandeling 60 – 70% teruglopen. Na de tweede behandeling is dit iets minder en zal het ongeveer 40 – 50% zijn. Dit komt omdat de huid moet wennen aan het pigment en de eerste keer zal het meer afgestoten worden, na de tweede keer herkent de huid het pigment en zal het minder teruglopen.

 

Na de eerste behandeling krijgt u schriftelijk de nazorgmaatregelen mee, waarop staat vermeld hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen ná uw behandeling. De specialist zal dit mondeling ook nog toelichten.

U dient de behandelde huid 5 dagen droog te laten; dus niet natmaken onder de douche, niet zwemmen, geen sauna voor in ieder geval 10 dagen erna en niet sporten, zweet stoot namelijk het pigment af.

 

TIP: was uw haar de avond voor de behandeling, want na de behandeling is het de bedoeling dat u het behandelde gebied droog houdt en drink 24 uur voor de behandeling geen koffie, thee met theïne, cola of alcohol.

 

Wenkbrauw technieken:

Er zijn vele technieken om een wenkbrauw op te bouwen.

 

  • (Ombré) schaduwtechniek:

Met deze techniek wordt op een subtiele manier gepigmenteerd met een PMU apparaat. Dit is een gestileerde wenkbrauw, momenteel een erg gewilde behandeling. De wenkbrauw is vooraan poederig en transparant terwijl hij naar de staart toe voller en strakker wordt. Deze techniek is geschikt voor ieder huidtype.

Als de wenkbrauw genezen is lijkt het alsof de wenkbrauw met wenkbrauwpoeder is ingekleurd. Het resultaat is semi permanent, wat inhoudt dat u na ongeveer 1,5 jaar een opfrisbehandeling nodig heeft. Geschikt voor mensen met dunne, ongelijke of gedeeltelijk ontbrekende wenkbrauwen. Ook voor mensen die niet dagelijks make-up willen dragen, maar wel volle wenkbrauwen willen.

  • Hairstroke-techniek:

Dit is het tekenen van hele dunne haartjes. Dit kan met verschillende naalden en is geschik voor elk huidtype.

  • Alopecia:

Voor dames of heren met Alopecia vragen wij of zij een foto kunnen meenemen waarop de wenkbrauwen te zien zijn voor het uitvallen van het haar. Indien dat niet voorhanden is kunt u een andere foto meenemen met een gewenste vorm.

Hoe dan ook: wij adviseren u in ieder geval uitvoerig!

 

Eyeliner:

U kunt kiezen tussen verschillende eyeliners. Zoals bijvoorbeeld infralash, een smalle of een brede eyeliner.

  • Infralash: 

Infralash is een techniek waarbij de eyeliner tussen de wimpers wordt gezet, dit geeft een volume effect.

 

Van te voren kijkt u samen met één van onze specialistes wat uw wensen zijn.

 

Heeft u meer vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of Whatsapp en vraag naar onze PMU specialistes.

Veelgestelde vragen

Antwoorden zijn altijd makkelijker dan vragen.

Dit verschilt per persoon. Voor de wenkbrauwen kunt u een verdovende crème gebruiken waardoor het minder gevoelig is. EMLA creme; u kunt de creme verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende voor 3 behandelingen. Een half uur voor de behandeling slagroom-dik aanbrengen. Voor de eyeliner is het niet mogelijk om EMLA creme te gebruiken.
Permanente Make-up blijft 1 tot 3 jaar mooi, afhankelijk van de kleur, plaats en leeftijd. U kunt het beste een nabehandeling nemen als de kleur dermate vervaagt dat u wilt gaan bijtekenen. Meestal volstaat dan een nabehandeling. Na het aanbrengen van wenkbrauwen adviseren wij Sunblock van Rosel Heim. Deze crème beschermd de huid tegen het blekende effect van dag- en zonlicht.
Indien u Permanente Make-up heeft die niet naar uw zin is of veel te donker is uitgevallen, dan is er veel mogelijk met kleurcorrecties. Echter er zijn gevallen waarbij wij moeten adviseren het te laten verwijderen met laser.
Ja, dit is juist een mooie manier om het litteken te verbergen. Wel moet het litteken ouder zijn dan een jaar.
Ja dit kan. Houdt er wel rekening mee dat we niet over de moedervlek heen pigmenteren omdat de vorm, kleur en groei altijd door een arts te gecontroleerd moet zijn.

Cindy Driessen

Schoonheidsspecialist en Permanente make-up specialist

Vanaf dag één van Salon Uniek ben ik werkzaam als gespecialiseerd schoonheidsspecialiste en permanente make-up specialist. Ik behandel u met passie, aandacht en zorg. Door mijn specialisatie acné, zwangerschapsmassage en wimper-extensions kan ik u veelzijdig tot dienst zijn.

Ik ben ook gespecialiseerd in Permanente make-up. Kijk onder het kopje Permanente make-up op de website om hier meer informatie over te krijgen.

Wij werken met de biologische productlijn van Rosel Heim, waar zelfs de gevoeligste huiden goed op reageren.

Ik ontmoet u graag in de ontspannende schoonheidssalon, waar ik u met een prettig gevoel en een mooie huid de deur uit laat gaan.

Ilse Cicek

Permanent make-up specialist

Wakker worden met de perfecte wenkbrauwen? Mijn naam is Ilse en werk sinds oktober 2023 op de zaterdagochtend als Permanente Make-Up Specialist bij Salon Uniek. Naast dat ik zelf ook graag naar de salon kom om te ontspannen, vind ik het erg leuk om een steentje bij te kunnen dragen, jouw natuurlijke schoonheid te verbeteren. Je kunt er bij mij op vertrouwen dat ik op nauwkeurige en zorgvuldige wijze te werk ga en ik ervoor zal zorgen dat jij een zelfverzekerd gevoel krijgt over jouw wenkbrauwen. Ik streef ernaar om jou met ‘the perfect brows’ te laten vertrekken. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten in de salon.