Haarwerken

De beste haarwerken en pruiken van Barneveld

 

Sinds de opening is Salon Uniek gespecialiseerd in haarstukken en haarwerken aanmeten. Met een luisterend oor en persoonlijke aandacht geven onze medewerkers u advies op maat. Allemaal staan en gaan zij voor service en schoonheid. En dat merkt u. Bent u geïnteresseerd in een maatwerk – of confectiepruik? Kom dan naar Salon Uniek.

 

Heeft u last van haaruitval door een (haar)ziekte of wilt u een haarstuk door een andere reden? Bel dan Salon Uniek en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. U kunt ook online een afspraak maken. Wij nemen graag de tijd voor u, zodat u in alle rust uw wensen kenbaar kunt maken. Voor haarwerken hebben wij in de salon een aparte ruimte, zodat u verzekerd bent van uw privacy. Wilt u graag iemand meenemen die u goed kent? Dat is geen enkel probleem. Bent u niet in staat om langs te komen? Dan doen we de intake op een door u gewenste locatie.

 

De intake

Tijdens de eerste afspraak leert u welk haarwerk of haarstuk bij u en uw situatie past. Wat vindt u fijn aan uw eigen haar? Hoe denkt u over de lengte en het model? Kiest u voor synthetisch of echt haar? En wilt u bijvoorbeeld met uw pruik kunnen slapen? Onze professionele medewerkers beschikken over verschillende methodes en behandelingen. Ook hebben zij de nodige achtergrondkennis over haarziektes als onder andere Alopecia. Zij vertellen u graag over de mogelijkheden van Salon Uniek: maatwerk en confectie.

De intake is altijd vrijblijvend en gratis.

 

Wat is het verschil tussen maatwerk en confectie?

Een maatwerk haarwerk is speciaal gemaakt voor u. Tijdens een gesprek geeft u uw wensen aan. Qua maat, dikte en haarkleur past het maatwerk haarwerk precies bij uw wensen. Vaak maken onze medewerkers een kleurenstaal op basis van een plukje van uw eigen haar. Ook maken zij een mal op basis van uw schedel. Zo sluit uw maatwerk haarwerk precies aan bij uw maten. De levertijd voor een maatwerk haarwerk is ongeveer twaalf weken. Daarom adviseren onze medewerkers maatwerk wanneer er geen spoed bij is.

 

Gaat u voor een confectie haarwerk, dan kunt u kiezen uit een zeer uiteenlopende collectie bestaande haarwerken van hoge kwaliteit. Onze medewerkers informeren u graag over de ruime mogelijkheden. De levertijd van confectie haarwerken is meestal één à twee dagen. Daarom adviseren onze medewerkers vaak confectie in geval van ziekte.

 

Vervolgafspraak

Na een succesvolle intake is het tijd voor een vervolgafspraak. Samen met onze specialisten komt u steeds dichterbij een mooi en passend haarwerk. Na de intake bestelt onze medewerker één of meerdere haarwerken, die u tijdens de vervolgafspraak komt passen.

 

Hoe ziet de vervolgafspraak eruit bij een maatwerk haarwerk?
In het eerste gesprek bespreekt u uw wensen met onze medewerker. Die bestelt naar aanleiding daarvan een op maat gemaakte haarwerk voor u. Tijdens de vervolgafspraak komt u het haarwerk passen.

 

Hoe werkt een tweede afspraak bij confectie?
Na een succesvol intakegesprek bestelt onze medewerker een zichtzending. Dat is een pakket van zo’n zes à zeven pruiken die aan uw wensen voldoen. Tijdens de tweede afspraak gaat u deze samen met onze medewerker doorpassen. Kunt u meteen een keuze maken? Dan knippen we de pruik direct voor u op maat. Wilt u er nog even over denken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

 

Financieel

Maakt u zich zorgen over de kosten van uw haarwerk? Tijdens het passen vertellen wij u altijd wat het gaat kosten. Als u uw verzekeringsnummer en eventuele thuiszorgpas of doorverwijsbrief aan ons doorgeeft, zoeken wij uit of u naast de basisvergoeding van €465,00 in het jaar 2024, ook nog voor aanvullende vergoeding in aanmerking komt.

 

Met welke zorgverzekeraars werkt Salon Uniek samen?
U kunt met iedere zorgverzekeraar terecht bij Salon Uniek.

 

Kwaliteit

Salon Uniek is gespecialiseerd in haarwerken van hoge kwaliteit. De salon is dan ook een erkend ANKO Haarwerk Specialist. Dat betekent dat de kwaliteit van uw haarwerk gewaarborgd is. Wij zijn pas tevreden als u ook tevreden bent. Daarom geven onze medewerkers u ook graag advies over de verzorging van uw pruik.

Klik op onderstaand logo om te zien welk bedrag er door uw zorgverzekeraar vergoed wordt voor een haarwerk.

Neem contact op

Bel of mail ons voor meer informatie of maak een afspraak

Vraag de haarwerkgids aan

De haarwerkgids ontvangt u via de post

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Antwoorden zijn altijd makkelijker dan vragen.

Salon Uniek verleent op het haarwerk ten minste zes maanden garantie op eventuele fabricagefouten. Mocht u in deze periode toch problemen ondervinden met uw haarwerk, dan adviseren wij u z.s.m contact met ons op te nemen zodat wij voor u snel een goede oplossing kunnen vinden.
Een maatwerk haarwerk is speciaal gemaakt voor u. Tijdens een gesprek geeft u uw wensen aan. Qua maat, dikte en haarkleur past het maatwerk haarwerk precies bij uw wensen. Vaak maken onze medewerkers een kleurenstaal op basis van een plukje van uw eigen haar. Ook maken zij een mal op basis van uw schedel. Zo sluit uw maatwerk haarwerk precies aan bij uw maten. De levertijd voor een maatwerk haarwerk is ongeveer twaalf weken. Daarom adviseren onze medewerkers maatwerk wanneer er geen spoed bij is. Gaat u voor een confectie haarwerk, dan kunt u kiezen uit een zeer uiteenlopende collectie bestaande haarwerken van hoge kwaliteit. Onze medewerkers informeren u graag over de ruime mogelijkheden. De levertijd van confectie haarwerken is meestal één à twee dagen. Daarom adviseren onze medewerkers vaak confectie in geval van ziekte.
In principe irriteert een haarwerk niet. Het kan wel voorkomen dat de huid gevoeliger is door een bepaalde behandeling en eventueel door medicijnen. Daarom is het belangrijk om de hoofdhuid goed te verzorgen. Wij adviseren om producten van Mediceuticals te gebruiken. Deze producten zijn er op gericht om problemen met de hoofdhuid op te lossen en te voorkomen. Daarbij kunnen we een haarwerk adviseren met een zacht binnenwerk zodat het comfortabel aanvoelt.
Ja. Wij meten bij de intake uw hoofdomvang en houden er al rekening mee me de zichtzending. Daarbij is het soms nodig om een kleine aanpassing te doen zodat de pruik of haarstuk comfortabel zit.
Het heeft te maken met wat voor soort haarwerk u heeft en van welk materiaal. Een Synthetisch haarwerk kunt u bijvoorbeeld niet föhnen maar een echt haar haarwerk wel. Wij leggen graag in de salon uit wat u met uw haarwerk kan doen.
Er zijn mooie oplossingen om dunner wordend haar of een probleemzonde op te lossen. We werken bijvoorbeeld met een t-parting dit is een t-stuk wat we met een speciale tape bevestigen aan uw eigen haar zonder dat uw eigen haar beschadigd. Dit blijft 6 weken zitten, vervolgens komt u weer bij ons in de salon om de t-parting opnieuw te plaatsen. Ook is het mogelijk om een haarstukje of haarunit te bevestigen aan uw eigen haar, dit kan op allerlei manieren bijvoorbeeld doormiddel van klemmetjes, tape of lijm. Er zijn dus meerdere oplossingen en meerdere manieren om een haarstuk te bevestigen. Wij adviseren u graag vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn.

Amanda van Manen

Haarwerkspecialist

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Salon Uniek. En ben ik me naast de kapsalon gaan specialiseren in de haarwerken en maatwerk, waar ik nu mijn baan van heb gemaakt. Ik vind het bijzonder het vertrouwen van de klant te krijgen en samen om zoek te gaan naar de best passende oplossing waar hij of zij zich het prettigste bij voelt.

Mijn haarwerk specialisaties zijn maatwerk, Confectie, T-Parting, en Follea.

Daarnaast voel ik mij helemaal op mijn plek in het gezellige team van Salon Uniek!

Wilma van Delen

Topstylist en haarwerkspecialist

Met veel plezier en uitdaging hebben wij op 1 april 2014 Salon Uniek opgericht.

U kunt bij ons terecht voor een totaalconcept; kapsalon, schoonheidssalon, pedicuresalon, zonnestudio, permanente make-up en haarwerksalon.

Ieder heeft zijn eigen specialisatie, dat maakt ons concept ‘Uniek’.
Naast de administratie en Salon Uniek leiden, ligt mijn passie bij het aanmeten van een haarwerk.
Het is een bijzonder en dankbaar gevoel hoe ‘blij’ je een klant kan maken.

Ik heet u van harte welkom in onze fantastische salon!

Yvonne Berg

Extension-specialist en haarwerkspecialist

Mijn naam is Yvonne, na 15 jaar in het kappersvak gewerkt te hebben, werk ik nu alweer geruime tijd in de haarwerksalon bij Salon Uniek.
Mijn grote passie is om mensen zo passend mogelijk te kunnen helpen met hun haar problemen, en samen tot een oplossing te komen waar mensen zich vol nieuwe vertrouwen in kunnen vinden.